donderdag 29 mei 2014

poppemie


Een gepersonaliseerde pop om kleertjes voor te haken en rokjes en jurkjes voor te naaien en parelkettingen te maken. Het was een cadeautje. Ze was er heel blij mee, denk ik :)


donderdag 22 mei 2014

bezig bezig



Het lijkt alsof ik ben stilgevallen met haken, maar dat is niet zo. Mijn tweede boek is bijna klaar, daar ben ik lang zoet mee geweest. Eerst alles haken. Dan de teksten schrijven, de foto's nemen, de illustraties, de vormgeving, ... alles is vrijwel klaar. Nu nog een kleurenproef en misschien nog wat laatste tekstcorrecties en dan kan ik alles drukklaar maken en dat project ruim op tijd afsluiten.


Ik geef uitleg in mijn boek over hoe je een lampenkap kan haken en ben dan ook maar voor onze living een mega-grote lampenkap aan het haken. Dat is een 'projectje' dat niet zo snel vooruit gaat, want ik heb heel dunne wol gebruikt, maar ieder jaar begin ik toch alweer aan zo'n reuzenwerk. Ik zal het niet snel afleren...



En dan zijn er nog cadeautjes met een deadline. Een kroontje voor mijn petekindje (zie mijn patroon in het 2de nummer van La Maison Victor), een pop met kleurige kleertjes voor een vriendinnetje van mijn dochter en een babydekentje voor mijn vrienden die in blijde verwachting zijn.



En dan is er nog deze chaos...



Ik heb met restjes wol platte bloemen en blaadjes en cirkeltjes gehaakt, met de bedoeling daar iets fleurigs mee te maken, maar ik weet niet goed wat. Een sjaal?, een tafelloper (maar wat ben ik met een tafelloper, dat heeft geen enkele functie), een dekentje (hmmmnee), een gordijntje?, een slinger?, ... Zodra ik het weet, naai ik de bloemetjes aaneen en dan toon ik het hier wel eens.

En ondertussen haak ik verder...