woensdag 30 december 2015

eindejaarslijstje 2015



Dit zijn allemaal mooi haakwerkjes, blogs, haaksters, boeken, ... die ik het voorbije jaar ontdekt heb. Mijn top 10 dus van 2015 in willekeurige volgorde.


1.

Isabelle Kessedjian
Trousse au crochet 



2. 

maRRose CCC




3.

(Felissimo - Couturier)




4.

MyPicot
Crochet Flower Puff Stitch Pattern




5.

boek:
El Mundo de Pica Pau




6.

Patron Crochet Bolso con Circulo




7.

little monkeys crochet
THE NEVER ENDING WILDFLOWER




8.

Hopeful Honey
Field Mouse Baby Booties Crochet Pattern




9.




10.

oma koppa
om nog te ontdekken


















donderdag 10 december 2015

iets wat lijkt op een kerstboom met daarin iets wat lijkt op kerstballen







Mijn man heeft eergisteren onze wilg gesnoeid. Mijn plan was om een mooie tak uit de takkenhoop te kiezen en die te versieren, als kerstboom. Maar als je dan jouw idee uitgewerkt ziet staan in een winkel: een tak/boompje met lichtjes in verwerkt, helemaal met papier maché beplakt en dan staat ie nog ergens opzij, in de hoek van de winkel, zwaar afgeprijsd, dan kon ik dat boompje toch niet laten staan... Een namiddag werk uitgespaard en waarschijnlijk een veel beter resultaat dan wat ik ging knutselen.

De gehaakte druppels zijn eenvoudig te maken. Starten met 3 lussen, een kringetje vormen, 7 vasten in het midden haken. 1ste ronde: in elk gaatje twee vasten haken. 2de ronde: om de 4 steken een dubbele vasten. 3de tot 5de ronde: allemaal vasten. 6de tot 9de ronde: om de 4 steken minderen. 10de ronde: elke twee steken samen haken gevolgd door een lussenketting.